Plaatsbeschrijving

  • Alle diensten in 1 afspraak
  • Afspraak inplannen binnen 1 werkdag
  • 1 centraal klantenportaal
  • Actief over heel Vlaanderen
  • 1 persoonlijke contactpersoon

Het wettelijk rapport bij verhuring

Plaatsbeschrijving appartement

De plaatsbeschrijving is een schriftelijke vaststelling die de staat van het pand in kaart brengt bij intrede of uittrede van het pand. Zowel de huurder als verhuurder van het pand ontvangt een exemplaar na opmaak. 

Bij de opmaak van een plaatsbeschrijving wordt door een expert steeds ter plaatse gegaan en wordt de huidige staat van het pand bij intrede of uittrede van de huurder bepaald. 

De plaatsbeschrijving omvat een gedetailleerde beschrijving van elke ruimte in het gehuurde pand. Hierbij worden foto's genomen om het verslag visueel te ondersteunen.

Aan dit verslag kan zowel huurder als verhuurder opmerkingen toevoegen om tot een zo gedetailleerd mogelijke plaatsbeschrijving te komen waar huurder en verhuurder met akkoord gaan.

Als huurder wordt verwacht dat je het gehuurde pand in dezelfde staat terug geeft als de staat die bij intrede vastgesteld is. Door een plaatsbeschrijving bij uittrede te laten opmaken kan de toestand bij intrede en uittrede worden vergeleken. Er zal worden gekeken naar eventuele huurschade. Indien er huurschade aanwezig is, zal er tussen de partijen een overeenkomst worden gevonden voor vergoeding. Dit kan door middel van de huurwaarborg. 

Een gedetailleerde en officiële plaatsbeschrijving maak je dus op om latere discussies rond het pand te vermijden, want goede afspraken maken goede vrienden!

In 3 stappen je plaatsbeschrijving

Ja je leest het goed! Plan je afspraak in en je ontvangt binnen 3 werkdagen na ons plaatsbezoek de plaatsbeschrijving. 

1

Plan een afspraak in

2

We komen ter plaatse op het door jouw aangeduide tijdstip 

3

De plaatsbeschrijving wordt via mail of via het klantenaccount verstuurd

Bestel binnen 1 dag

Plan volgens eigen agenda

Plan je afspraak volgens eigen agenda in via onze afsprakentool. Het attest wordt opgemaakt door een van onze vastgoedexperten waarna vervolgens de gegevens worden verwerkt en de opmerkingen worden overgenomen.

Vastgoedklik streeft naar snelheid zonder afbreuk te doen op nauwkeurigheid. 

Plan de plaatsbeschrijving in

Vraag de plaatsbeschrijving vandaag nog aan

Plaatsbeschrijving bij intrede en uittrede huurcontract

Plan je afspraak in